Hlavní navigace

Stahujte ostré vydání antiviru Microsoft Security Essentials 4. Už i v češtině

25. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft byl a stále je v oboru antivirových aplikací nováčkem. Jeho Security Essentials však za dva a půl roku existence dokázaly nalákat tolik uživatelů, že patří k nejpoužívanějším antivirům vůbec. Za tak krátkou dobu jde o vynikající výkon. Různé testy přitom naznačují, že poskytuje dobrou úroveň ochrany. Své příznivce ale tenhle kousek získal především díky jednoduchému prostředí. Poradí si s ním bez problémů i začátečník, antivir vás ani nezatěžuje miliony hlášek a upozornění, jako to mají v oblibě některá konkreční řešení. Navíc se vývojáři postarali o to, aby program co nejméně ujídal ze systémových prostředků. Takže je velmi šetrný a s výkonem počítače nakládá nanejvýš opatrně.

 

Jiné testy sice ukázaly, že ačkoli se u něj nízké hardwarové nároky často vyzdvihují, jiné antiviry jsou schopné Microsoft Security Essentials v šetrnosti nejen dohnat, ale rovnou předehnat. Stále však hovoříme o bezpečnostním produktu, který běží rychle i na slabším stroji. Vývoj rozhodně není překotný. Přidávání dalších bezpečnostních štítů po vzoru konkurence redmondští ani nemají pořádně v plánu. Kdepak, MSE jsou z jiné kategorie, kde se složitosti nenosí. Proto se není čemu divit, že rychlost vývoje nikterak zázračná není, spíše bychom ji označili za dostačující.

Tip: Microsoft Security Essentials 4: ukázky z bety

Druhá řada spatřila světlo světa v roce 2010. Dobře, bylo to až v prosinci, přesto asi sami cítíte, že nastal nejvyšší čas na nějaké novinky. Po více než roce vývoje Microsoft přeskakuje třetí řadu a rovnou vydává Security Essentials 4. Dojmy a ukázky z bety jsme vám již přinesli, takže pokud jde o podrobnější informace, odkážeme vás na náš starší článek. Změny ostatně nejsou nikterak převratné, grafické prostředí dostalo jako obvykle lehký facelift a jádro by mělo lépe detekovat hrozby. Zlepšení bylo dosaženo též v oblasti automatických akcí.

KL24

Antivir Microsoft Security Essentials 4 už je dostupný také v českém jazyce, stahovat můžete z Microsoft Download Center. Dle popisu i tato verze ještě podporuje Windows XP.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?