Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Stahujte testovací betaverzi Firefoxu 3.6. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 10. 2009 15:08

    jan.elznic (neregistrovaný)

    Pravděpodobně to měla být reakce na mě.

    Nevím, jak vy, ale já se webovými prohlížeči a tvorbou webových stránek a aplikací zabývám více než 10 let, z toho několik jako svůj hlavní zdroj obživy, tak v tom přehled mít musím. Tím se teď nad vás nechci nějak povýšit, to berte jen jako ohrazení proti výrazu, kterým jste mě označil.

    Bezpečnost už u Firefoxu není dávno hlavní plus, to možná bývalo zpočátku, kdy nebyl tento prohlížeč tolik rozšířený. Stejně tak dnes je daleko bezpečnější používat Safari od Apple, který má sice daleko více děr v kódu, než Firefox, jen se o nich neví, protože tvůrci škodlivého kódu se na něj tolik nezaměřují, když není tak rozšířeným prohlížečem jako ostatní - to samé prakticky lze říci o browseru Opera.

    Co se týče samotných bezpečnostních děr v softwaru, tam je na tom ještě celkem "uspokojivě", ikdyž na druhou stranu, při objevení nových děr Mozille vždy trvá ze zkušenosti déle než ostatním z první pětky, vydat novou verzi.

    U phishingové ochrany a varovných hláškách na tom je však např. oproti Internet Exploreru velice bídně, a právě tato vlastnost je v praxi velmi důležitá.