Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Stahujte: zvýšení stability a spolehlivosti Windows 7. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 3. 2010 7:26

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Příští rok se objeví nová generace pevných disků s fyzickými sektory o velikosti 4KB.

    Koukam, ze se tu nekdo vzbudil... Disky tu uz jsou - treba WD6400AARS 640GB 64MB SATAII/300 5400rpm. WD k nim dodava vlastni utilitu pro XP, nebo v pripade vytvoreni jedinne partition staci pridat jeden jumper. Je zajimave, ze se vsak rychlost ani kapacita vubec nezmenily, at se jumper pouzije, nebo ne. Soft instalovat nehodlam kvuli prenositelnosti.

    Suma sumarum, bez jakekoliv emulace a okliky to funguje uplne stejne jako starsi disky s malymi sektory v edici Green. Ja tedy vubec zadnou zmenu nezpozoroval, at se to nastavilo nebo nechalo v defaultu z tovarny.

    K jakemu zpomaleni tedy dojde? Ke zpomaleni oproti uziti v novem systemu, nebo ke zpomaleni vzhledem k ekvivalentu s 512B sektory? Komu to staci, proc by mel upgradovat system, kdyz uz za nej jednou zaplatil? Priste overujte a jdete do hloubky, jinak informace spise zmate.