Hlavní navigace

Standard Qi 1.2 zvedne dosah bezdrátových nabíječek, vzduchem pošlou až 2 000 wattů

1. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bezdrátové nabíjení patří k bonusovým vlastnostem lepších Lumií – moc jiných telefonů přiložením na podložku nenabijete. S novou specifikací Qi 1.2 by se mohlo změnit právě ono odkládání na nabíječku. Díky prodloužené vzdálenosti, kam až je nabíječka schopná energii dodat, byste smartphone směli volně odkládat kdekoli na stole, přičemž by se stále nabíjel.

Ne snad, že by přímý kontakt byl tak nesplnitelným požadavkem. Abychom byli přesní, nyní nesmí vzdálenost nabíjecího zařízení a mobilu přesáhnout 7 mm. Nový standard by ji prodloužil na maximum 45 mm. (Tak aspoň dopadly testy prototypu.) Kompatibilita se zařízeními postavenými na standardu Qi 1.1 bude. Přístroj se nabije, a to až do vzdálenosti 30 mm.

 

Pokud máte nabíječku v práci na stole, novinka pro vás mít význam nebude. Nějaké případy využijí se najdou, ale bude popsané skutečným přínosem? Musíme zapojit fantazii. Nabíječka by klidně mohla být integrovaná přímo ve věcech. Teď si podržte klobouky, protože podle dokumentace bude s novým standardem možné vzduchem poslat dokonce až 2 000 wattů.

To začíná být zajímavé, protože jedna nabíječka by mohla v klidu jednak nabíjet více zařízení, ale také pohánět. Že bychom se konečně začali zbavovat kabelů? Na nabíječky postavené na Qi 1.2 si nicméně ještě počkáme.

via Windows Phone Central

Byl pro vás článek přínosný?