Hlavní navigace

Startuje přechod Seznamu na nový e-mail. Hotovo bude do konce roku

17. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve středu startuje finální převod e-mailových schránek Seznamu na nový systém. Přes 60 000 uživatelů už novou podobu testovalo, dnes začnou ostatním chodit e-maily s upozorněním, že je brzy čeká přechod na vylepšenou verzi pošťáka.

Protože má Seznam 11 milionů schránek, je převod technicky opravdu náročný. Proto bude probíhat ve vlnách asi 100 000 až 200 000 schránek denně. Minimální doba přechodu je tři měsíce, poslední schránky budou převedeny před koncem letošního roku. Nově založené schránky budou vylepšené hned od začátku.

Seznam.cz E-mail přílohy

Úprava Seznam.cz Emailu již byla nevyhnutelná, a proto jsme jej předělali od základu. Zvýšili jsme jeho bezpečnost, rychlost i přešli na řešení, které umožní uživatelům snadnější ovládání e-mailu, a to jak v klasickém webovém rozhraní, tak v mobilních telefonech,“ uvedla Blanka Čárová, produktová manažerka služby Seznam.cz Email.

I přes to, že Seznam.cz nyní znatelně inovuje své služby, u Emailu cítíme, že je pro naše uživatele hodně osobní záležitostí a zcela revoluční změnou projít nemůže. Neprováděli jsme žádné experimenty, naslouchali jsme našim beta testerům, provedli množství uživatelských testů, a proto se nám za poslední měsíce podařilo Seznam.cz Email zjednodušit při zachování oblíbených a nejpoužívanějších funkcí do současné podoby, kterou uživatelům nyní nabídneme,“ dodala Blanka Čárová.

E-mailová služba Seznamu má kromě nového vzhledu i lepší funkce pro přetahování zpráv, práci s přílohami a také díky spolupráci s Microsoftem je možné dokumenty v příloze rovnou otevřít (nikoliv editovat). Připravena je očesaná verze Office Web Apps, tedy Word, PowerPoint a Excel. Upravena byla i mobilní verze e-mailu, která si lépe poradí s dotykovými obrazovkami. K dispozici už je rovněž nová nápověda.

Do konce roku chce Seznam vylepšit kontakty, antispam a také přílohy.

KL24

 

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?