Hlavní navigace

Startup Lantern udělá z iPhonu kvalifikovaného psychoterapeuta

29. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový softwarový projekt Lantern (lucerna) pochází ze Spojených států, kde je psychické zdraví nejen v poslední době horké téma a zároveň výnosný business. Startup má kořeny v roce 2012 a autorem je tým výzkumníků, vývojářů a lékařů ze San Francisca. Celá myšlenka poté staví na lepším (resp. levnějším) přístupu k programům založeným na kognitivně-behaviorální terapii.

Každý si asi v životě prošel nějakým tím těžším obdobím, kdy by minimálně konzultaci s psychologem uvítal, avšak pomoc z různých důvodů nevyhledal – v USA bývají díky menší stigmatizaci hlavní příčinou právě finance. Celá záležitost funguje v praxi buď na platformě nativní aplikace pro iOS či webovém rozhraní. Aplikace je jakýmsi softwarovým koučem, který v první řadě umožní jednoduché vyhodnocení psychického stavu.

V obecné rovině jde tedy o alternativu různých fitness aplikací, avšak Lantern dává rady, jak se zbavit škodlivého stresu, napětí, špatné nálady apod. V případě potřeby jde ovšem ještě dál, jelikož data mohou vyhodnocovat živí odborníci, kteří poskytnou online konzultaci. Založit účet lze zdarma, ale po zkušební době je již pochopitelně nutné předplatné. Pokud vlastníte iPhone, zvládáte angličtinu na pokročilejší úrovni a můžete postrádat pár dolarů, asi vám nic nebrání tento projekt sami vyzkoušet.

Lantern – aplikace pro iOS
Lantern – aplikace pro iOS

Zdroj: Lantern via Techcrunch

Autor článku