Hlavní navigace

Názor k článku Stát pořádá hackathon na téma sítí 5. generace. 5Gthon má změnit česká města od alenzo - Jsem rád, že se na technicky zaměřeném webu...

  • 5. 2. 2022 18:42

    alenzo

    Jsem rád, že se na technicky zaměřeném webu taky našel člověk co vidí věci i z jiného úhlu pohledu. Jak píšete. Veřejnosti je to vcelku lhostejné (toto záření není cítit, takže se nic neděje) a technická obec se veze na dogmatu o maximálně tepelných účincích. Toto dogma se zanáší do hlav studentů technických škol. Málo z nich se dostane i k informacím, že to je nejen o tepel. účincích. Technici také stanovují mezinárodní normy pro vyzářený výkon na základě těch tepelných účinků. Přitom lidské buňky reagují na emf pole s o mnoho menším vyzářeným výkonem. Tohle je bludný kruh.

    Praktici stejné se teď děje s nanomateriály. Až expost, potom co se pustily do komerčního nasazení, se objevuje, že jsou opět hrozbou pro organismy a teprve nyní se řeší, že by se měla asi stanovit nějaká pravidla. Vždyť to bylo jasné od počátku, že úlomky z nanomateriálů jsou schopny procházet membránami buňek a tělo je nedokáže vyloučit.

    Já nedokáži pochopit, proč nemůžeme prostě postupovat principem předběžné opatrnosti. Povolit nejprve výrobu speciálním oborům a po několik let opravdu sledovat co se děje. Takhle vždy dojde k masivnímu nasazení a pak už v to má prachy kde kdo. A pak je to problém s tím něco dělat.