Hlavní navigace

Stavová zpráva vás od Facebooku neuchrání, přečtěte si nové podmínky používání

2. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Facebooku se aspoň v Česku v posledních dnech začaly objevovat pseudoprávnické příspěvky, které mají uživateli zajistit, že všechny jeho údaje chrání autorská práva a pro využití je vyžadován písemný souhlas. Toto bych rád uvedl na pravou míru. Setkal jsem se s tím, že sice v komentářích autoři příspěvků pochybují o platnosti zprávy, přesto je na svých zdech vystavují.

Tato zpráva v posledních dnech koluje českým Facebookem
Tato zpráva v posledních dnech koluje českým Facebookem

Čímž dávají najevo, že tomu vlastně stejně věří. Musím ovšem říct jednu velkou pravdu – stavová zpráva se situací, ať už je jakákoli, nic nezmůže. Pokud chcete být skutečně chráněni, opusťte Facebook a smažte svůj účet. (Ani to není jednoduché, Facebook si některá vaše data stejně ještě nějakou dobu ponechá atp.)

Stavová zpráva neovlivní to, s jakými podmínkami používání jste souhlasili. Šířením podobných nesmyslů pouze způsobujete, že někteří uživatelé falešně věří ochraně a přestanou se o ochranu soukromí na Faceboooku zajímat. Zpráva přitom není nová a objevila se v síti už před několika lety.

CS24

Zareagovala na ni také parta z College Humor a dělá si z ní patřičnou srandu. A také z lidí, kteří ji na svůj profil zkopírovali. Patrně jste si všimli, že vás Facebook vyzval k seznámení s novými podmínkami používání, které vejdou v platnost 1. ledna 2015. To byste měli udělat, pokud vás skutečně zajímá, co se bude moct dít s vašimi osobními údaji a obsahem přidaným do sítě.