Hlavní navigace

Ste pripravení? Hlasové vyhledávání Googlu už je i ve slovenštině

17. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Doteď uměl Google rozeznat 29 jazyků včetně češtiny (od roku 2010). Ode dneška se hlasové vyhledávání rozšíří do dalších 13 jazyků, mezi nimiž nechybí ani slovenština. Novinku si může vyzkoušet až 100 milionů lidí. Google už podporuje celkem 46 různých jazyků a dialektů.

Hlasové vyhledávání Googlu

Nové jazyky jsou dostupné zatím jen na Androidu, od verze 2.2 je hlasové vyhledávání přímou součástí systému, stačí hledat ikonku mikrofonu. Jen si musíte pamatovat, že rozpoznávání hlasu funguje vždy jen v jednom jazyku současně. Pokud potřebujete diktovat v angličtině, češtině a ruštině, budete muset vyhledávač přenastavit.

Kromě slovenštiny Google nové podporuje i baskitštinu, bulharštinu, katalánštinu, portugalštinu (evropský dialekt), finštinu, galicijštinu, maďarštinu, islandštinu, norštinu, rumunštinu, srbštinu a švédštinu.

Zvláštní je, že Google nerozšiřuje hlasové vyhledávání v různých jazycích i na desktopu (to se naučil loni). Tam se ve výchozím stavu zobrazuje mikrofon pouze v anglické mutaci. Přitom ve vyhledávači nebo překladači byste diktování v počítači jistě ocenili i na velkém počítači. Technologie na to Google má, jazyky rozpoznat umí, tak kde je problém?

 

Zdroj: Google