Hlavní navigace

Steam aktivně používá 67 milionů lidí. Je větší než Xbox Live, PSN má na dohled

7. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Steam pořád jede.

Je to už dlouhá doba, co jsme naposledy psali o tom, že Steam trhl nový rekord v počtu souběžně přihlášených uživatelek a uživatelů. Teď na síť probublala zpráva o tom, že počet aktivních účtu na Steamu překonal Xbox Live. Tu si předplácí 58 milionů lidí, jak jsme se dozvěděli v červenci. A roste, byť zájem o samotný Xbox z prodejního hlediska upadá. Steam je však dnes o kus větší, měsíčně jej aktivně použije 67 milionů příslušníků a příslušnic herní komunity. Číslo získal TechSpot, přičemž Valve informaci sdělilo na konferenci Casual Connect USA v Seattlu. Denně na Steamu hraje 33 milionů lidí, rekord souběžně připojených lidí je 14 milionů. Od ledna 2016 se službě podařilo přilákat 27 milionů nově nakupujících duší. Valve se daří oslovit Asii, jejíž podíl byl před lety zanedbatelný, dnes tvoří 17 % prodejů.

MMF24

PSN aktivně používá 70 milionů lidí měsíčně.

V čem je (na pohled) problém? Na podzim 2013 jsem psal, že Steam používá 65 milionů lidí a ve špičce se ke službě připojí 6 milionů lidí. Zatímco počet lidí jednoznačně vyrostl ve špičce, první údaj vypadá podezřele. Tehdy ale šlo o celkový počet účtů. Dnes se bavíme o aktivních účtech, což je mnohem lepší údaj.

Tomu odpovídá zatím poslední odhalení celkového počtu zaregistrovaných účtů na Steamu: 125 milionů. Tato informace je již starší, konkrétně z února 2015. Co dodat? Žijeme ve zlatých časech, kdy je herní scéna na osobních počítačích opravdu rozmanitá. Menších nezávislých her, které jsou něčím zajímavé (a zpravidla také levnější než velké tituly), se na Steamu nachází tisíce. Steam je již na dohled PSN.