Hlavní navigace

Steve Wozniak si přeje, aby iPhone uměl to co Android

19. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spoluzakladatel Applu, Steve Wozniak, má rád Android. Prim u něj samozřejmě hraje stále iPhone, ale OS od Googlu má také něco do sebe.

To je docela velký rozpor s tím, co o Androidu tvrdil Steve Jobs. Ten Android nenáviděl a slíbil, že klidně utratí svůj poslední cent, jen aby se mu podařilo Android zničit. Naopak Wozniak si při porovnávání platforem nepřipouští žádné předpojatosti a necítí povinnost být oddaný vlastní značce.

Wozniak

„Můj hlavní telefon je iPhone. Mám rád to krásné. Ale přál bych si, aby dělal všechny věci, které Android umí. Opravdu velmi moc.“ U iOS si Wozniak nejvíce zasteskl především po tak dobré nativní navigaci. Největší problém shledává ale u aplikace Siri, sloužící k hlasovému ovládání. Dokud sloužila jako samostatná aplikace, bylo vše v pořádku. Po integraci do samotného systému se ale Woz prý trápí, aplikace ho neposlouchá správně tak, jako kdysi. Proto i zde závidí uživatelům Androidu.

MMF24

Steve Wozniak způsobil rozruch již během uvedení nejnovějšího modelu od Googlu, Galaxy Nexus. Osobně si pro něj došel do centra Googlu, stal se tak jedním z prvních, co měli možnost si ho zakoupit a navíc se zájemci vyfotil před hlavní budovou. Na závěr by se zřejmě hodilo Wozovo „moudro“: „Je v pořádku používat iPhone. Na tom není nic špatného. Ale pokud je člověk ochoten se se systémem trochu poprat, může pro něj Android být tím nejlepším řešením.“

Zdroj: The Daily Beast (via AndroidCommunity)