Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Strany se dohodly. Novela, která má pomoci levnějším datům, bude projednána zrychleně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 3. 3. 2017 19:31

    Kaz

    Pro zajímavost, v ČT teď byl rozhovor s ředitelem Asociace provozovatelů mobilních sítí (Jiří Grund), docela legrace. Takže:
    1) Obecně je u nás draho, protože například ve Finsku platí operátor za správu spektra ročně 250 kKč, u nás platí 1000 mKč (4x více). To je asi relevantní argument, ale sám o sobě nic neznamená a asi ho dlouho musel hledat.
    2) Za to, že je drahé volání může hlavně ČTÚ.
    3) Za to, že je drahý mobilní internet může to, že na vesnicích není budována infrastruktura pro pevný internet.

    Sobotka šel původně na vládu s tím, aby zákon projednali za 1 den a bez pozměňovacích návrhů, s tím ale neuspěl. To, že s ním vyběhli je podle mě OK, protože tohle projednat za 1 den rozhodně nedává smysl, udělá se víc chyb jak užitku. S tím, že neuspěl, se pak ale samozřejmě už nechlubil.

    A jako perličku bych řekl, že moderátorka Událostí se toho ředitele zeptala, zda to není tím, že jsou mobilní operátoři domluvení. Velmi překvapivě řekl, že ne, asi se holka musela divit, že neřekl ano :-).