Hlavní navigace

Strategy Analytics: v roce 2019 budou mít tablety s Windows 18% tržní podíl

25. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Víme, jak to bývá s projekcemi budoucích prodejů a tržních podílů. Často se jedná se věštbu, která prostě nevyjde. Kolikrát už někteří analytici přisuzovali zásadní zvednutí tržního podílu Windows Phone? Až teď s příchodem mobilních Desítek si analytici spíše nemyslí, že se Microsoftu podaří prosadit v sektoru chytrých mobilů. Zato se Microsoftu podařilo vybudovat si určitou pozici na trhu s tablety.

Microsoft Surface skateboard
Doufejme, že tablety s Windows nebudou dobré pouze ke skateboardingu

Teď se ovšem nebavíme obecně o tabletech s Windows, ale o zařízeních rodiny Surface. První verze Windows 10 pro tablety je na trhu již několik měsíců a může vás zajímat, jestli operační systém od Microsoftu obecně nabere vítr do plachet. Firma Strategy Analytics zkusila odpověď a podle jejích předpovědí čekají Windows poměrně světlé zítřky. Nemůžeme očekávat, že by během několika let převálcoval Apple nebo Android.

 

To se pravděpodobně nepovede nikdy, určitě si ale Desítky mohou získat pověst solidního třetího ekosystému, který bude možná jednou soutěžit o druhé místo. Podle Strategy Analytics se tržní podíl tabletů s Windows už v prvním až třetím čtvrtletí letošního roku zvedl o 58 % oproti roku 2014. V tomto roce by se celkem mělo prodat 22 milionů tabletů s Windows, což by mělo Microsoftu zajistit 10% tržní podíl. iOS by měl skončit se 22 % a Android s 68 %.

KL24

V roce 2019 by ale podle projekce Windows měla mít 18 % tržní podíl, zatímco iOS s 23 % zůstane proporcionálně zhruba stejně velký a Android spadne na 59 %. Bude to tedy Android, na čí úkor Windows porostou. Aspoň podle projekce, jako obvykle ovšem na předpověď doporučujeme nahlížet opatrně.

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?