Hlavní navigace

Streacom oznámil pasivní 240W zdroj ZF240 formátu Flex v hliníkovém krytu

27. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Streacom připravil nový 240W zdroj ZeroFlex 240 využívající pasivní chlazení prostřednictvím speciálního hliníkového krytu, který odvádí teplo do těla skříně. Model splňuje specifikace formátu Flex a výrobce usiluje o certifikací 80+. Zdroj se k tělu skříně upevňuje pomocí speciálního „L“ rámečku.

Zajímavostí tohoto zdroje je fakt, že pokud by byl chlazen aktivním chladičem, byl by schopen dodávat komponentům až 450 W. Ve skutečnosti se tedy jedná o 450W zdroj, který pracuje na necelých 55 % svého maximálního výkonu. Za zmínku také stojí to, že zdroj jako takový nabízí více než 93% účinnost, avšak míra zátěže, při které tuto účinnost nabízí, není specifikována. Pravděpodobně se jedná o zatížení okolo 50 %, ale to je pouze spekulace.

 

Zdroj ZF240 je kompatibilní se skříněmi FC5 Evo, FC9 a FC10 a měl by být dostupný do deseti dnů za blíže nespecifikovanou cenu. Nezodpovězenou otázkou zůstává kompatibilita s jinými skříněmi využívajícími zdroje formátu Flex, avšak v tomto ohledu příliš optimismu nesdílím.

Zdroj: TZ Streacom

Byl pro vás článek přínosný?