Hlavní navigace

Street View v problémech, Microsoft spustí v Evropě vlastní verzi Streeside

12. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mapová služba Googlu v Evropě nenašla příliš pochopení. V Německu přišel soud a následně firma ukončila příští projekty Street View v zemi. U nás měla společnost z Mountain View také úřední oplétačky. Evropské krize se možná chytí Microsoft, který v Evropě rozjede vlastní alternativu Streetside.

Ta zatím fungovala pouze na území USA, ale britská BBC píše, že Microsoft začne fotit na starém kontinentu. Skandálům se chtějí vyhnout tak, že se nebudou jako Google snažit o 100% pokrytí každé ulice, ale zaberou jen nejrušnější městské čtvrti, kde jsou podniky. Což je účel služby – najít užitečné místo, nikoliv šmírovat.

Stejně jako konkurent má i Streetside sbírat data z Wi-Fi. Ale prý pouze pro geolokační účely. Google „omylem“ sbíral veškerý síťový provoz. A zatímco v Německu lidé mohli systémem opt-out vyřadit své domy ze Street View (byly rozmazány), Microsoft toto nenabídne. Konzultoval celou věc s bezpečnostními autoritami a soukromí prý neporušuje.

Bing Streetside Bing Streetside
Vyzkoušejte Streetside: zde

No a kdybyste nechtěli čekat, než Microsoft zavítá až do Česka (jestli vůbec), můžete zkusit třeba Norc. Ten si s bezpečností hlavu – zdá se – neláme.

Zdroj: BBC

Byl pro vás článek přínosný?