Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Sundar Pichai potvrdil, že Google na I/O odhalí novou verzi Androidu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 10. 2013 9:27

    Lukáš Fiala (neregistrovaný)

    Lidé nevědí, co vlastně dělají, když ho mačkají. Z aplikace stejně odchází zmáčknutím hlavního tlačítka, přičemž na hlavní obrazovce si vyberou jinou aplikaci.


    Kdysi se vykládal vtip, kolik programátorů Microsoftu je potřeba na výměnu žárovky a pointa byla, že žádný, protože Microsoft prohlásí tmu za feature. Doteď jsem o tom nepřemýšlel, je ale pravda, že to tlačítko zpět se občas chová nevypočitatelně. Ale rušit ho úplně je vylívat vaničku s dítětem.


    Vysvětlení pro ne-uživatele WP - šipka zpět dělá pokaždé něco jiného. Někdy je to jediný způsob, jak se v rámci aplikace odnavigovat z nějaké vnořené obrazovky (třeba v Nokia Drive nebo aplikaci pro Facebook se bez tlačítka neobejdete), ale někdy vás bez varování vykopne z aplikace na hlavní obrazovku nebo do předchozí spuštěné aplikace.


    Ale jindy se chcete vrátit do předchozí spuštěné aplikace a je to naprosto intuitivní a přirozené! Když si otevřete něco na Facebooku (z aplikace) a spustí se IE, šipka vás vrátí zpátky do aplikace Facebook. Jedno stisknutí. Na nových telefonech se budu muset vracet na dlaždice a lovit mezi nimi FB, nebo též zdlouhavě přes nabídku nedávno spuštěných aplikací? S tím bych je teda poslal někam...