Hlavní navigace

Surface Mini na poslední chvíli zastavil Nadella s Elopem. Nebyl by zajímavý

21. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft včera nepředvedl Surface Mini, vydal se vlastně úplně opačnou cestou. Surface Pro 3 je větší než předchůdci, dokonce 12palcový. Mini se původně měl objevit před rokem na podzim, ale sešlo z toho. Jak jsme se dozvěděli v tomto roce, tablet vznikl a v podstatě jen čekal na povel k prodeji. Proto nezbývá než se zeptat, co se stalo.

Podle Bloomberga projekt na poslední chvíli zrušili ředitel Satya Nadella a výkonný viceprezident v divizi zařízení Stephen Elop. Čerstvá krev na dvou vysokých postech se domnívá, že by malé zařízení nebyla taková pecka a prodejní trhák. Kdyby měli jiný názor, tablet by světlo světa spatřil. Ve světle nové strategie je jasné, že Microsoftu se malý tablet nehodí do krámu.

 

Jak naznačil Surface Pro 3, nynějším cílem je nahradit notebook. Ke zmenšené verzi zařízení by se hůře připojovala klávesnice, možná by žádná taký doplněk ani nevznikl. Surface Mini by se tak zřejmě zařadil po bok jiných malých tabletů, které by nebyly ničím moc zajímavé nebo jiné. Podobný názor podle Bloomberga sdílí oba zmínění pánové.

Surface Pro 3
Surface Pro 3

MMF24

 

Zdroj: Bloomberg via The Verge