Hlavní navigace

Swiftech jde na GTX 4x0 s vodou i vzduchem

23. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi „vodníkáří“ známý výrobce Swiftech představil set hybridního chlazení pro grafické karty GeForce GTX 470 a GTX 480. Jeho nespornou výhodou je to, že jádro chladí vodní blok MCW80, nejenže tak nedochází k ohřívání jiných komponent, ale i po výměně grafické karty vlastníkům zůstane něco použitelného v ruce. MCW80 totiž pasuje i na jiné karty.

Hybridní vodní chlazení Swiftech s blokem MCW80 pro GeForce GF100

Paměti a napájecí obvody karet chladí pasivní hliníkový blok. Napájecí obvody by si při vyšším přetaktování již také zasluhovaly vlastní vodní blok (hřejí se natolik, že stejně dochází k ohřívání paměťových čipů), nicméně pro snížení teplot lze na pasiv uchytit 80mm ventilátor. S nějakým pomaloběžným modelem zůstanou zachovány nízké teploty i nízký hluk.

Další z výhod řešení, které Swiftech zvolil, je nižší cena než u full cover bloků. Doporučená cena verze pro GTX 470 je necelých sto amerických dolarů, pro GTX 480 pak 99 dolarů. Samostatné pasivní chladiče stojí 46 a 45 dolarů. Hmotnost celé sady je 349 gramů, což je také podstatně méně než u většiny full-cover bloků.

Pasivní část hybridního vodního chlazení Swiftech pro GeForce s GF100

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku