Hlavní navigace

Swypu na Symbianu je konec, nepomůže ani cesta zpět v čase

9. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste uživateli mobilního telefonu se systémem Symbian (jako já) a zvykli jste si pro psaní na dotykovém displeji používat Swype (jako já), tato zpráva pro vás nebude novinkou; je to ostatně necelé dva týdny stará záležitost. Pokud se vás Symbian netýká, můžete se při čtení alespoň zaradovat nad cizím neštěstím.

Pokud byste Swype náhodou neznali, pak vězte, že to je pro mne a mnoho dalších uživatelů jediný překousnutelný způsob, jak zadávat text do dotykového telefonu. Díky hardwarové klávesnici Nokie E7 na něm nejsem zas tak moc závislý, na zadávání kratších textů (úkolů do kalendáře, hledání Googlem, vyhledávání spojení MHD) je to pohodlnější než vysouvat velkou klávesnici. Být ale majitelem modelu N8 nebo jakéhokoliv jiného čistě dotykového, dne 25. listopadu 2012 bych byl nejspíš nepříčetný.

CS24

Of Bitches and Kill-switches

V onen památný den totiž Swype zahlásil, že „je k dispozici nová verze“ a odmítl fungovat, dokud nebude přeinstalován. To mě donutilo si vzpomenout na celou genezi Swype na platformě Symbian. Verze, kterou najdete v Ovi Store, je vám (a zároveň většině zeměkoule) k ničemu, protože podporuje jen několik vybraných jazyků. Český slovník lze doinstalovat pouze do verze 2.x, která je dostupná na Nokia Beta Labs. Ačkoliv nejnovější betaverze byla zveřejněna už před mnoha měsíci, finální na Ovi Store stále není. Zamířil jsem tedy na stránky Beta Labs. Namísto nové betaverze jsem tam našel pouze desítky nespokojených uživatelů, které postihl stejný problém.

Pokračování najdete na blogu.