Hlavní navigace

Synchronizovaná schránka Cache končí, Microsoftu se zkrocení poznámek nepodařilo

20. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

K ukončeným experimentům z „garáže“ se zanedlouho přidá Cache. Microsoft již dříve pracoval na univerzální schránce, jež bude dostupná ze všech zařízeních. Zatímco experimentoval, Applu se loni v létě podařilo pro běžné používání připravit svou univerzální schránku. Microsoft své pokusy ve zlato zatím stále neproměnil a běžnému spotřebitelskému trhu se vyhýbá.

V roce 2015 experimentoval s nástrojem OneClip, o rok později na tento experiment navázal funkčně bohatším nástrojem Cache. Ten umožňuje rychlé ukládání poznámek, webů, obrázků nebo např. obyčejných částí textů, přičemž díky cloudové synchronizaci je tento obsah dostupný z libovolného podporovaného zařízení. Nechybí ani vytváření skupin, Cache si pamatuje, kde jste uložený obsah našli.

MMF24

Zdráhám se říct, že už Cache nikdy neuvidíme a že šlo o neúspěšný experiment. Microsoft vyloženě uvádí, že Cache nebude dále pokračovat jako samostatný projekt. Jako experiment skončit musel, podobnou funkci ovšem Microsoft může časem integrovat do Windows. Není to tedy oficiálně dané, a i když firma neexperimentuje pro nic za nic, dojít k tomu nakonec nemusí. Byla by dle mého názoru škoda, kdyby aspoň v rámci platforem s Windows nebylo možné snadno přistupovat ke zkopírovaným položkám nebo poznámkám.

Oznámení o ukončení experimentu Microsoft začal oznamovat skrze e-mail těm, kteří si Cache vyzkoušeli. Oznámení je ovšem dostupné i na webu na adrese www.thecacheapp.com. Konec služby nastane 28. února.