Hlavní navigace

Synchronizujte Google Apps s Outlookem

10. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mnoho uživatelů používá pro organizaci své e-mailové komunikace, kontaktů a času Microsoft Outlook. Internetový veleobr Google nabízí stejné možnosti skrze webové rozhraní. Nemálo lidí stále zůstává u osvědčeného Outlooku, často ve spojení s Exchange serveremCZ.

To by měl změnit nový nástroj zvaný „Google Apps Sync for Microsoft Outlook“. Po nainstalování umožní snadnou migraci dat z Exchange serveru do Google AppsCZ (pouze Premium a Education edice) a následnou vzájemnou synchronizaci mezi Outlookem a webovými službami „velkého G“.

Výměna dat se týká pošty, kalendáře a kontaktů. Jestliže přidáte novou událost do rozvrhu v Outlooku, uvidíte ji i ve webové aplikaci Google KalendářCZ a opačně, upravíte-li například informace o libovolném kontaktu (avatar, adresa, mobil…) přes Gmail, promítnou se změny do offline desktopové aplikace.

Doplněk navíc pro veškeré přenosy využívá offline Gmail protokol, který byl představen už dříve. Dle slov vývojářů je mnohem rychlejší, než běžně používaný IMAPCZ. Nový nástroj lze stáhnout zdeEN, popřípadě si prohlédněte demonstrační video:

Zdroj: Google Blog via DailyTech