Hlavní navigace

Synchronizujte svůj Google účet s mobilem

10. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uvažovali jste někdy jak dostat své kontakty a události v kalendáři z vašeho Google účtu do svého mobilního telefonu, či PDA s Windows Mobile? Díky nové službě využívající ActiveSync už nebudete nikdy více nuceni používat nepohodlné okliky při synchronizaci svých osobních dat.

Google Sync je nová služba pro mobilní telefony poháněné Redmondským operačním systémem Windows Mobile. Mimo to plně podporuje i jablečný iPhone, ostružinový BlackBerry a všechna ostatní zařízení s podporou SyncMLEN, u kterých se však musíte spokojit s omezením pouze na kontakty.

Jak už to u známého internetového giganta bývá, aplikace se honosí přívlastkem Beta. Přesto umožní jednoduchou a bezpracnou výměnu dat: Stačí nastavit a zapomenout. Údaje se totiž synchronizují průběžně, bez zásahu uživatele. Prostě vytvoříte novou připomínku v kalendáři a během chvíle se objeví i na Google Calendar, za předpokladu, že se nacházíte v dosahu internetové sítě, kterou nikdo nezničil.

CS24

Mezi další nesporné výhody patří záloha těchto osobních dat. Jakmile své zařízení ztratíte, kontakty a upomínky zůstanou v bezpečí na serverech Googlu. Ještě než se jako správní Googlmaniaci pustíte do konfigurace, stávající informace radši si zálohujte. Autoři upozorňují na jejich možné vymazání po aktivaci synchronizace.

Zdroj: Blog Google