Hlavní navigace

Synology RS2211RP+ NAS: hódně místa na data

11. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Synology kromě titěrných krabiček na notebookové disky vyrábí také profesionální síťová úložiště pro kritické nasazení ve firemním sektoru. Přesně tam míří i aktuální novinka – RackStation RS2211RP+.

Poháněný dvoujádrovým procesorem (předpokládám oblíbený Intel Atom) na frekvenci 1,8 GHz a jedním gigabajtem operační paměti dokáže data přenášet rychlostí 166 MB/s při zápisu a necelých 200 MB/s pro čtení.
Těchto rychlostí samozřejmě dosáhne pouze tehdy, když využijete obě osazené síťové karty v režimu vyrovnání zatížení sítě (team), jinak narazíte na úzké hrdlo v podobě gigabitového ethernetu.

RS2211RP+ má standardní rozměr 2U pro osazení do racku. Sám o sobě pojme 10 pevných disků, díky rozhraní Infiniband (propustnost 12 Gb/s) můžete k tomuto modelu připojit také rozšiřující modul RX1211RP a osadit tak celkem 22 pevných disků.

Synology RS2211RP+

Synology oficiálně podporuje maximální kapacitu jednoho disku ve výši tří terabajtů, nemusíte tak být vítězi matematického klokánka, abyste ze zadaných údajů napočítali vysokých 66 terabajtů! To samozřejmě platí při použití RAID0, s největší pravděpodobností však využijete RAID6, který je pro takto výkonná zařízení lepší volbou.

Vše je podřízeno využití ve firemním sektoru. O chlazení se stará čtveřice větráků o průměru 8 cm, zdroj má větrák vlastní. Rozměry odpovídají 2U provedení (88 × 445 × 570 mm), váha bez disků se zastavila lehce pod dvanácti kilogramy. Spotřeba se pohybuje v rozmezí 43 až 137 wattů.

Synology RS2211RP+

Samozřejmostí budiž funkce jako hotswap, probouzení po síti, automatický start při obnově napájení, nechybí podpora pro UPS. K zařízení lze připojit monitor pomocí VGA konektoru, nechybí ani čtyři USB porty pro periferie či externí disk.

MMF24

Zařízení by mělo být dostupné v průběhu dubna, cena zatím stanovena nebyla, nebude však zrovna lidová.

Zdroj: StorageReview, Synology