Hlavní navigace

T-Mobile končí se satelitem a po vzoru O2 spustí mobilní televizi

3. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší mobilní operátor dnes oznámil, že od prosince už nebude poskytovat satelitní televizi. Do konce listopadu převede své zákazníky ke společnosti M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink. Ta byla čtyři roky základem televize od T-Mobilu.

Převedení zákazníků proběhne bez jakéhokoliv výpadku. Prvního prosince 2014 budou klienti T-Mobile Televize využívat stejnou programovou nabídku v kvalitě, na niž jsou zvyklí, přičemž nebudou muset měnit dekódovací kartu, nastavení přijímače či antény ani podepisovat novou smlouvu. Nedojde ani ke zhoršení cenových podmínek,“ ujišťuje T-Mobile.

 

Spolu s tím T-Mobile prozradil, že v listopadu začne testovat mobilní televizi. V pilotním provozu ji nabídne 10 000 zákazníků paušálních tarifů, a to zdarma. V nabídce bude 10 televizních kanálů, které lze sledovat živě, případně z archivu sahajícího 48 hodin nazpět. Pořady lze v průvodci nahrávat i ručně, pak se uchovají 7 dní. T-Mobile chystá i filmovou videotéku.

Mobilní T-Mobile TV bude dostupná na Androidu a iOS. Každý uživatel může k účtu přiřadit dvě různé zařízení. Televizi nemusí sledovat jen na síti T-Mobilu, ale libovolné síti i u jiných operátorů. O cenách, přesné skladbě programů nebo ostrém provozu zatím operátor nemluví.

MMF24

Konkurenční O2TV Go poběží od zítřka. Obsahuje 20 kanálů a má podobné funkce. Stojí 199 Kč a mohou si ji předplatit všichni, nejen zákazníci O2. Mobilní televizi pod názvem Horizon Go spustilo i UPC. Obsahuje až 63 programů, ale je jen pro zákazníky UPC.

Zdroj: T-Mobile (1, 2)