Hlavní navigace

T-Mobile má tarif s neomezeným voláním, SMS i daty. Jenže americký T-Mobile

18. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Odpočívejte v pokoji, datové stropy,“ tak zní nové motto třetího největšího amerického operátora. Tamní T-Mobile totiž uvedl tarif One, který je jediný a jedinečný. Za 70 dolarů (1700 Kč) měsíčně obsahuje neomezené volání na všechny pevné i mobilní linky, bez limitu jsou také MMS a teoreticky i internet. Proč teoreticky? U něj si operátor několik háčků nechal, avšak ne všichni na ně narazí.

Šéf amerického T-Mobilu John Legere rozjel datovou revoluci
Šéf amerického T-Mobilu John Legere rozjel datovou revoluci

T-Mobile veškeré sledované video omezí na rozlišení 480p stejně jako u své dřívější služby Binge On. Kdo chce plnou HD kvalitu, musí si připlatit dalších 25 dolarů. Druhým háčkem je osekaný tethering, tedy možnost využívat mobil jako Wi-Fi hotspot pro další zařízení. V tomto režimu síť poběží jen při rychlostech jako v 2G síti. Běžné surfování přitom využívá maximum, co lze vytěžit z LTE.

Náročnější mohou za 15 dolarů přikoupit 5GB balíček pro tethering. Kdo by chtěl neomezené připojení pro tablet, ten si připlatí 20 dolarů. Připojení pro chytré hodinky s 2G rychlostmi je za příplatek 5 dolarů.

T-Mobile navíc boří hranice. V Kanadě a Mexiku si mohou zákazníci užívat všech výhod jako doma. V dalších 140+ zemích se neplatí nic navíc za SMS ani data, ta však v roamingu mají rychlostní strop 128 kb/s.

Jak už jsme uvedli na začátku, tarif One stojí 70 dolarů měsíčně. Pro druhého člena domácnosti je příplatek 50 dolarů, pro dalších 3–8 už jen po 20 dolarech. Tarify bude možné objednávat od 6. září. K dispozici budou pro paušály a později také předplacenky.

 

KL24

V Česku za podobnou cenu dostaneme neomezené volání a SMS doma a v EU. K tomu 5 až 10 GB dat doma a stovky megabajtů v roamingu. Nehledě na to, že americká kupní síla je vyšší než ta naše…

Zdroj: T-Mobile via Radek Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?