Hlavní navigace

T-Mobile spouští LTE v celé Mladé Boleslavi. Rychlý internet zdarma a bez FUPu

15. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po loňských testech a letošním ostrém startu LTE v části Prahy T-Mobile kompletně pokryl první město, slibovanou Mladou Boleslav. Operátor nabízí teoretické rychlosti až 75 Mb/s směrem k uživateli a 25 Mb/s ven. Jsou to poloviční hodnoty, než použil v Praze. Síť o 19 vysílačích běží na frekvenci 1800 MHz s šířkou pásma 2 × 10 MHz (v Praze 2 × 20 MHz). V pilotním provozu operátor nestanovil žádný datový limit (FUP).

LTE od T-Mobilu v Mladé Boleslavi
LTE od T-Mobilu v Mladé Boleslavi

LTE si mohou lidé v Mladé Boleslavi, Kosmonosech a okolí vyzkoušet zdarma. T-Mobile dnes začal prodávat modem Huawei E398 za 3499 Kč, ušetřit mohou zákazníci při smluvním úvazku. Síť bude dostupná zdarma minimálně půl roku. Modem a speciální datové SIM karty si lze na prodejnách T-Mobilu zapůjčit zdarma na týden, platí se jen vratná záloha.

 

Díky projektu LTE City si teď každý v Mladé Boleslavi může reálně vychutnat možnosti sítě další generace,“ říká Frank Meywerk, technologický ředitel společnosti T-Mobile, a dodává: „Pokud v rámci aukce získáme vhodné spektrum, jsme připraveni zahájit budování LTE sítě v roce 2013. LTE City pak bude začleněno do našich 4G služeb. A i v jejich případě bude platit, že nejrychlejší síť má v České republice T-Mobile.“ 

Zdroj: T-Mobile