Hlavní navigace

T-Mobile spouští online půjčovnu her!

10. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

T-Mobile spustil v Česku (funguje i na Slovensku) dost unikátní službu – půjčovnu her Frag.cz. Ptáte se, proč zrovna mobilní operátor? Důvod je prý ten, že když už nabízejí i ADSL připojení, digitální distribuce obsahu je logickým pokračováním. A jak takové půjčování probíhá?

Nejdříve se zaregistrujete a stáhnete si Frag Player. Funguje jako správce stahování, ale především hlídá DRM, takže hrát můžete jen na jednom počítači současně (ale hru můžete mít na více strojích). DRM je u půjčovny pochopitelné, bohužel musíte hrát se stále aktivním připojením k internetu. Zato však podporuje game streaming, takže první levely lze hrát, i když celá hra ještě není stažena celá.

Frag láká na série Tomb Raider, Hitman nebo také FlatOut

Předplatit si můžete tři balíčky her. Relax obsahuje jednodušší deskové hry a stojí 99 Kč měsíčně. Odvaz přidává modernější sportovní, RPG a strategie, ale už zaplatíte 199 korun. Balíček Naplno obsahuje všechny hry z nabídky, jsou tam přítomny i poměrně nové střílečky, cena je 299 korun za měsíc. Platit se dá pomocí účtu u T-Mobilu, předplatitelskými kupóny, platební kartou nebo prémiovou SMS (pouze Relax). Všechny balíčky si můžete na týden pořídit zdarma. Po vypršení předplatného hra zůstává na počítači a aktivuje se znovu po zaplacení.

Frag.cz je provázán s Facebookem i Twitterem a zároveň na něm budou vycházet recenze her.

KL24

Měsíc neomezeného hraní za poplatek je odvážná služba. V mém případě má ale zásadní nedostatek, Frag Player se mi nedaří spustit na desktopu ani notebooku (obojí Windows 7 64b). Škoda.

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?