Hlavní navigace

T-Mobile svou televizi „přeladil“ na H.265. Nový formát přinese lepší obraz

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni spuštěnou internetovou televizi od T-Mobilu již využívá 30 000 zákazníků. K dispozici mají přes 180 stanic, z toho 45 v HD rozlišení. Deset nejsledovanějších kanálů firma od minulého týdne vysílá ve formátu H.265 (místo H.264), díky němuž bude obraz kvalitnější i při nižším datovém toku (a tedy i nárocích na připojení).

Jsme rádi, že jsme mezi prvními v České republice. V budoucnu nasadíme tento kodek na další kanály s nejvyšší sledovaností. S novým set-top boxem zároveň budou zákazníci na další vlnu digitalizace připraveni už teď a bez toho, aby si museli v budoucnu kupovat novou televizi,“ říká Václav Zadina, manažer služby T-Mobile TV.

T-Mobile TV lze využít s připojením od libovolného poskytovatele. Pokud však máte internet o T-Mobilu, měsíční paušál bude o stokorunu nižší. Základní tarif s dvouletým úvazkem stojí standardně 399 Kč a obsahuje 93 stanic (25 v HD). Za 499 Kč dostanete 131 stanic (37 v HD) a nejvyšší tarif za 899 Kč nabízí 161 kanálů (43 v HD). K tomu lze přikoupit ještě další balíčky zaměřené na sport, rodinu, filmy nebo erotiku.

KL24

Službu jsme před rokem otestovali a srovnali ji s konkurenční O2 TV. Jak T-Mobile dopadl, si můžete přečíst v článku Radka Kejduše.

Doplněno: K příjmu vysílání ve formátu H.265 je potřeba set-top box Arris VIP4302. Starší zařízení budou i nadále přijímat jen H.264.

Byl pro vás článek přínosný?