Hlavní navigace

T-Mobile zrychluje i v Brně. HSPA+ 42 Mb/s je už pro 12 % populace

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po Liberci, Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi, Zlínu, Otrokovicí a Praze 4, 11 a 12 je Brno dalším místem, kde T-Mobile spouští superrychlou mobilních síť s technologií HSPA+ 42. Teoretická propustnost je oproti běžné až dvojnásobná, ale zatím můžete surfovat pouze se speciálním modemem, a to jen když máte nejvyšší datové tarify.

Nadále považujeme zvyšování rychlosti za zbytečné. Dokud nebude adekvátně navyšován (nebo zrušen FUP), pouze se tím zkracuje doba, kdy narazíte na strop datového limitu. To jsme tvrdili už před půl rokem a pořád to platí.

T-Mobile a HSPA+ v Brně

Pokrytí HSPA+ 42 v Česku zatím připomíná terč, na který pálil slepý střelec, zdroj: T-Mobile

Jako jediný operátor v České republice nabízíme našim zákazníkům technologii HSPA+ 42. Ta je v tuto chvíli dostupná pro dvanáct procent obyvatel České republiky,“ říká Frank Meywerk, ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile, a dodává: „V dalším rozšiřování nejrychlejší 3G sítě budeme pokračovat podle kapacitních požadavků.“ Jen v Brně prý za prvních sedm měsíců lidé surfovali třikrát více než za celý rok 2011.

V okolí Brna bylo upgradováno 191 vysílačů, které pokryjí centrální části města a čtvrti Slatina, Tuřany, Řečkovice, Medlánky, Bystrc, Starý Lískovec, Nový Lískovec, Ivanovice a Obřany. Signál má být dostupný i v blízkých obcích jako Jinačovice, Rozdrojovice, Kuřim, Lelekovice, Česká, Bílovice nad Svitavou, Podolí, Modřice, Šlapanice, Troubsko či Popůvky.

 

KL24

Zdroj: T-Mobile

 

Byl pro vás článek přínosný?