Hlavní navigace

Tablet, čtečku, foťák nebo reproduktory? Na ExtraPC víme, co je nejlepší

4. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vánoční dárkyCo by to bylo za Vánoce bez pořádné nadílky? Co by to bylo za Vánoce, kdyby se pod stromečkem nenacházel nějaký tablet, volant, herní myš nebo třeba foťák? Bez pořádných dárků se zkrátka žádný geek, pařan nebo Běžný Franta Uživatel zkrátka neobejde.

Jak ale zajistit, aby se pod provoněným jehličnanem nacházelo přesně to, co si vaše srdce přeje? Nejjednodušší je sestavit si seznam přání, A bychom vám to co nejvíce usnadnili, pokusili jsme dle našeho nejlepšího vědomí a svědomá učinit takový předvýběr za vás. Věříme, že minimálně jako dobrá inspirace poslouží i vám.

Další dárkové tipy

Pokud vám zdejší tipy náhodou nestačily a potřebujete si před vyluxováním kreditky ještě trochu rozšířit obzory, podívejte se, co doporučují redaktoři na našich dalších webech:

ExtraHardware - procesory, paměti, základní desky, grafiky, SSD, monitory, skříně, zdroje, chladiče
ExtraNotebook - notebooky a příslušenství
 Cnews - chytré telefony a velký přehled všech článků

Asus TransformerNotebook nebo tablet?

Hybrid mezi tabletem a notebookem představuje univerzální zařízení, které můžete využít na cesty, zábavu i práci. Transformer pohání dvoujádrový procesor Nvidia Tegra 2, který mu dává dostatek výkonu na serfování po netu, práci i sledování videa. Desetipalcový IPS displej má HD ready rozlišení a zadní 5Mpx kamera i přední 1,2Mpx kamera umožňují pořizovat fotografie a nahrávat video, které lze přehrát na HD televizi prostřednictvím výstupního portu mini HDMI. Co víc si přát?

Asus Transformer 16 GB
Cena: od 11 890 Kč
www.asus.cz

 

High-end v obývákuBeyerdynamic DT 860

Chcete-li si užít opravdu špičkový zvuk, můžete zainvestovat do reprosoustavy za několik desítek tisíc. A nebo se můžete uskromnit, koupit si špičková sluchátka a užít se stejně kvalitní zvuk aspoň o samotě. Mezi opravdový high-end v oboru patří německá firma Beyerdynamic, model DT 860, který má profesionální parametry, přitom pořídíte za méně, než pět tisíc.

Beyerdynamic DT 860
cena: od 4 160 Kč
www.beyerdynamic.com

 

BoogieBoard 10,5"Do nového roku bez papíru

Nový model LCD tabletu BoogieBoard s úhlopříčkou 10,5" nabízí více prostoru pro vaše kreativní fantazie. Psát a kreslit můžete na tlakocitný displej nejen dodávaným stylusem, ale doslova i vlastními prsty. Novinkou je u tohoto modelu tlačítko Hold, které brání nechtěnému smazání obsahu obrazovky.

Díky své jednoduchosti je tablet vhodný nejen pro počítačové nadšence, ale doslova všechny členy domácnosti. Děti si na něm mohou kreslit, studenti pak dělat poznámky při studiu. Své místo si jistě najde také u každého fanouška moderních technologií.

BoogieBoard 10,5"
Cena: 1 490 Kč
www.boogieboard.cz

Canon PowerShot S95 ISNejlepší kompakt

Mnozí z nás sice mají jisté fotografické ambice, nemají ale chuť pořizovat si drahou zrcadlovku a poté se stát otrokem dalších investic - pořádné dělo si totiž žádá pořádné objektivy. A taky blesk. A stativ. Proto se mnozí poohlíží po takovém tom "lepším" kompaktu. Pokud pomineme profi modely a také tzv. zrcadlovky bez zrcadla, z běžně vypadajících kontaktů do popředí vystoupí skvělý Canon S95. Jednoduché ovládání, kvalitní zpracování a parádní fotky. To je vše.

Canon PowerShot S95 IS
cena: od 7 490 Kč
www.canon.cz

iPhone na tiskárně

V HP již dávno pochopili, že dotykové ovládání je velký hit. Také pro slaví spěchy jejich tiskárnová řada All-in-One, která má na přením panelu jakoby přilepen iPhone. Tento panel umožňuje ovládání tiskárny i volitelných aplikací. U hezkého kabátku to ale nekončí, multifunknčí tiskárna umí vyplivnout až 32 černobílých fotek za minutu, nelekne se ani fotografií.

HP PhotoSmart Plus e-All-in-One
cena: 1 999 Kč
www.hp.cz

 

Když si nerozumíte s mapou

Garmin nüvi 1390 a 1490T

Stále populárnější navigační přístroje řady Garmin Lifetime s doživotní bezplatnou aktualizací map jsou nyní k dispozici za zvýhodněné ceny. Mezi nejžádanější modely patří širokoúhlý Garmin n√ºvi 1390 Lifetime se 4,3" displejem za 3 990 Kč nebo navigace s velkým 5" displejem Garmin n√ºvi 1490T Lifetime za 4 990 Kč. Obě navigace obsahují navigační mapy 45 zemí Evropy se zárukou bezplatné doživotní aktualizace. Ve funkční výbavě najdete mimo jiné asistenta řazení do jízdních pruhů, možnost příjmu aktuálních dopravních informací, Bluetooth hands free, nebo turistické mapy ČR umožňující využití navigace i mimo automobil.

Garmin nüvi 1390 a 1490T
cena: 3 990 a 4 990 Kč
www.garmin.cz

Microsoft Xbox 360 4GB Kinect Bundle

Cukroví je třeba vyběhat

Aby se nejoblíbenější svátky nesla také trochu v akčním duchu, můžete celé rodině pořídit pohybový ovladač Kinect. Ten společně s Xboxem 360 zakoupíte ve výhodné sadě. Zdarma dostanete také základní sadu her Kinect Adventures. Doporučujeme ale přikoupit také Kinect Sports, pro dámy je k dispozici také Zumba Fitness nebo celá taneční série Dance. Pánové zase ocení bojové sporty (Fighting Unacaged) nebo Adrenalinové sporty (MotionSports: Adrenaline).

Microsoft Xbox 360 4GB Kinect Bundle
cena: od 6 690 Kč
www.kinect.cz

 

Kindle 4

Pro dlouhé zimní večery

Proslavený Amazon Kindle 3 nedávno doplnily další modely s elektronickým inkoustem - Kindle 4 a Kindle Touch. Oba jmenované se zbavily klávesnice, u Touche je navíc možné ovládání dotykem. Mnoho lidí ale stále upřednostňuje klávesnici - také proto je klasický Kindle stále v prodeji. Pokud si navíc kterýkoli z modelů objednáte přímo z Ameriky na www.amazon.com, vejde vás výrazně levněji.

Amazon Kindle 4
cena: od 2 990 Kč
www.amazon.com

 

 

Všechny pohádky v jedné krabičce

Popcorn Hour C-200

Také multimediálních přehrávačů jsou dnes na trhu mraky. Mezi ty nejlepší se vždy řadil Popcor Hour. Model C-200 sice není žádnou novinkou, má ale několik předností. Nabízí například slot, do kterého můžete osadit Blu-ray mechaniku. Žádné další zařízení pak ve vašem digitálním obýváku nepotřebujete. Potěší také celkově 5 USB konektorů pro vaše úložná zařízení.

Popcorn Hour C-200Mad Catz Cyborg R.A.T. 5
cena: od 6 990 Kč
www.popcornhour.com

Implantát pro kyborgy

Máte doma náruživého hráče? Pak mu zcela jistě pod stromečkem vyrazíte dech herní myší Mad Catz Cyborg R.A.T. 5. Ta se kromě naprosto neortodoxního designu může pyšnit skvělým hardware.

Její senzor má rozlišení 4 000 dpi a je vybaven funkcí Always-On. Senzor tedy nikdy "nespí" a je vždy připraven okamžitě reagovat. Nechybí pět programovatelných tlačítek a možnost upravit hmotnost myši dle preferencí hráče.

Mad Catz Cyborg R.A.T. 5
cena: od 1 820 Kč
www.madcatz.com

 

Klávesnice pro pařany

Herní klávesnice Logitech G510 je určena náruživým hráčům, kterým mimo jiné nabídne také volitelné barevné podsvícení či informační LCD GamePanel. Mimo to jí nechybí osmnáct programovatelných kláves "G-key". Ke každé klávese je možné přiřadit až tři makra, díky čemuž je možné využít až 54 funkcí. Samozřejmostí je také tlačítko herního módu či multimediální klávesy. Součástí klávesnice je i integrovaná zvuková karta, k níž můžete připojit například headset. 

Logitech G510
Cena: od 2 599 Kč
www.logitech.cz

Zakázaná placka

Samsung Galaxy S2

Pokud nepočítáme notoricky známý iPhone, je "zakázaný" Samsung Galaxy S2 bez debaty nejlepší smartphone, který se nám letos objevil v redakci. Velký, tenký, elegantní a pekelně rychlý. SuperAMOLED displej zajistí velmi jasné barvy, 8Mpx foťák zase skvělé fotky i Full HD video. Pokud jste připravení dát za telefon více, než deset tisíc a preferujete Android, pak není co řešit. Nejen pro dámy je navíc k dispozici i v bílé verzi.

Samsung Galaxy S2iPad 2
cena: od 10 990 Kč
www.samsung.cz

Tablet tabletů

Pad 2 na první pohled vypadá stejně jako stejně jako předchůdce. Shodné rozměry, displej, nakonec i hlavní tlačítko Home zůstalo. Avšak nad displejem uvidíme první změnu - kamerku.Při pohledu z boku uvidíte výrazný rozdíl - o třetinu menší tloušťku a zaoblené hrany. Inspiraci určitě posbíral u nového iPodu touch. Tloušťka 8,8 mm sice nedosahuje přibližně sedmimilimetrového iPodu, ale iPhone 4 (9,3 mm) už strčí do kapsy. Obrazně řečeno.

Applu se podařil takový malý zázrak, při menších rozměrech i hmotnosti nabízí mnohem více. O procesoru toho mnoho nevíme, Apple A5 je dvoujádrový s taktem 1 GHz.

Apple iPad 2
Cena: od 10 999 Kč
www.apple.cz 

KL24

Logitech X-530Multikino u sta hromů

Pokud toužíte proměnit svoje počítačové doupě v domácí kino, potřebujete pořádný zvuk. Už za dva tisíce přitom můžete pořídit kvalitní reproset 5+1 od spolehlivé značky Logitech. O pořádné basy se postará 25W subwoofer, na předním pravém satelitu pak najdete regulátor hlasitosti a také sluchátkový vstup. Povedl se také moderní, téměř kosmický design.

Logitech X-530
cena: od 1 630 Kč
www.logitech.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku