Hlavní navigace

Tablet Microsoft Surface asi bude mnohem levnější, než všichni čekali

15. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tohle zatím není oficiální informace, ale měla by pocházet od velmi spolehlivého zdroje, takže určitě stojí za pozornost. Tablet Microsoft Surface by totiž měl být levný, dokonce velice levný. Podle anonymního zdroje se totiž na konferenci TechReady dohodly následující podrobnosti: Surface bude představen 26. října a cena budou pouhých 199 dolarů, tedy alespoň za verzi Windows RT. To je skutečně mimořádně nízká cena, která by nasvědčovala tomu, že Microsoft bude prodělávat na každém prodaném tabletu. Podobnou strategii zvolil i Amazon s tabletem Kindle Fire. Ten smazával ztrátu z prodeje díky zisku z prodeje obsahu.

Zatím není jasné, jaké jsou přesné výrobní náklady nového tabletu a kolik by představovala ztráta Microsoftu. Pozitiva by ale přesto nakonec převažovaly. Kromě prodeje obsahu totiž může firma sázet i na výrazné rozšíření operačního systému Windows 8 a okamžitou konkurenceschopnost vůči oblíbenému Nexus 7. To vše by mělo v konečném důsledku pro Microsoft výrazně pozitivní efekt.

A ještě jedním si může být Microsoft docela jistý. Cenou 199 dolarů skutečně hodně naštve své partnery. Ti byli dosud zvyklí, že hardware dodávali sami a Microsoft se staral jen o software. Surface ale situaci mění a to tím víc, čím bude levnější. Ještě před těmito spekulacemi o ceně se k nové strategii Microsoftu velmi otevřeně vyjádřil výkonný ředitel společnosti Acer. Ten bez obalu prohlásil, že Microsoft by si měl podobný krok příště mnohem lépe promyslet, hardware dělat neumí a všem včetně sebe akorát způsobí zbytečné škody.

Zdroj: Engadget