Hlavní navigace

Tablet s Windows pod tři tisíce? Toshiba předvedla 7" Encore Mini [IFA]

4. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Bylo to už v dubnu na konferenci Build 2014, kdy Microsoft oznámil další optimalizace ve Windows 8.1. Díky tomu si systém má vystačit i s pouhým 1 GB operační paměti a 16GB interním úložištěm. Nevzpomínám si, že bychom od té doby nějaké takové zařízení skutečně viděli. Až teď. Toshiba vyprodukovala právě takový 7" tablet Encore Mini.

Patří k nejlevnějším, neboť bude stát 120 dolarů, čili asi 2 500 Kč. V Česku si k tomu ještě musíme připočítat nějakou daň a marži, je ale jasné, na jaký segment tento tablet míří. Microsoftu se už začíná dařit konkurovat chromebookům a Encore Mini se pro změnu postaví proti velice levným tabletům s Androidem, jichž se prodávají velké objemy.

 

O to je zajímavější, že k Encore Mini ještě navíc dostanete roční předplatné Office 365 Personal – Microsoft se opravdu snaží. Tím pádem si užijete i 1 TB prostoru ve OneDrive navíc. Ani další parametry vzhledem k ceně nepřekvapí. Displej má rozlišení 1 024 × 600 bodů, všechno to pohání Intel Atom Z3735G (až 1,83 GHz).

ICTS24

I když by to bylo poněkud nerozumné, pořád na tomto zařízení spustíte i desktopové programy. Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0 nesmí chybět ani v takto levném počítači. Výrobce u Encore Mini udává výdrž až 7,3 hodiny. Parametry si můžete pročíst sami v e-shopu Toshiby. Tablet by měl být dostupný v nejbližších dnech.

Zdroj: Toshiba via WinBeta