Hlavní navigace

Tajemství rychlého spouštění Windows 8

6. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V oblasti spouštění počítače jsme dlouho moc novinek nepotkali, až ve Windows 7 vzal Microsoft stížnosti na pomalý start v úvahu a výsledkem je optimalizované a rychlé spuštění. Tentokrát ale v Redmondu nespí na vavřínech a pro další operační systém připravují další vylepšení. Ještě rychlejšího startu dosáhnou poměrně prostě – zároveň zabijí dvě mouchy jednou ranou.

Lidé si často stěžují na nafukující se systém. Obslužných procesů a služeb přibývá (díky nim ale dnes Windows fungují tak skvěle, na to nezapomínejme) a ve výsledku pouze zbytečně působí jako brzdná kapalina. Proč by se tedy měly spouštět služby, které nevyužíváme? Zhruba takto přemýšlel vývojový tým a Windows 8 tvaruje podle této myšlenky. Služba startující spolu se systémem si musí své místo opravdu zasloužit.

U Windows 7 se podobně kontrolovaly všechny takové služby a prý se nespouští ani jedna zbytečná. Každá slouží k něčemu velice důležitému, bez čeho se neobejdeme. Podobná strategie skoro určitě platí také u vývoje nadcházejících Windows s číslovkou osm. Lidé si tak přestanou stěžovat a systém bude rychleji startovat.

Zdroj: Softpedia