Hlavní navigace

Tak co (si) letos nadělíme pod stromeček? [tipy na dárky #8]

11. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tak se nám po roce opět přiblížil čas pro „maintenance window“, mezi obyčejnými lidmi známý tako jako čas Vánoc. Ačkoliv se má jednat o svátek naprosté pohody, opak je pravdou – ženy u ploten jsou nervózní, když se jim tu a tam připálí plech s cukrovím, muži marně pátrají v hlavě, co že si to vlastně ta ženská přála…

Výběr dárků je dost ošemetná věc, nikdy se nezavděčíme všem. Následující tipy tak berte s rezervou, třeba jen jako prvotní nápovědu, kterým směrem se máte ubírat. Některé tipy se dají řadit mezi levnější, jindy se zase jedná o větší investici. Nu což, na co nezbydou peníze, to se koupí v lednu.


 

Synology DS214play

Na webu EHW se moje jméno nejčastěji objevuje u recenzí síťových úložišť, takže začnu hned jimi. Zatímco Radkovi Kejdušovi se líbil QNAP TS-269L, já sáhnu do jiné stáje – Synology DS214play.

Je na trhu jen pár týdnů, na našem webu jste se s ním nejspíš ještě nesetkali (protože jsem lenoch a nevygeneroval jsem grafy, ačkoliv sadu testů už mám dávno hotovou), věřte ale, že se vám toto úložiště bude líbit. Výkonově opět na špici, multimediální funkce, co víc si přát?

 

 

Graf ceny produktu Synology DS214play (HDESD214A) poskytuje server Heureka.cz


 

Western Digital Red 4 TB

Úložiště samotné vám nebude k ničemu, dokud jej neosadíte pevné disky. Disky z červené edice od WD se k tomu účelu přímo nabízejí. Není však problém disk osadit i do počítače. Sám takto využívám 1TB variantu a můžu vám říct, že je to paráda.

Vyměnil jsem jej ve svém desktopu za zhruba rok starý WD1002FAEX, který mě začal po čase trápit hlučností. Ta je nyní tatam, stejně tak výrazně kleslo i zahřívání disku.

 



Graf ceny produktu Western Digital 4TB, 2,5", SATAIII, 64MB, WD40EFRX poskytuje server Heureka.cz


 

OCZ RevoDrive 3 480 GB

Máte novější hardware a stejně vám přijde, že vás počítač brzdí? S největší pravděpodobností nebude na vině procesor nebo operační paměť. S dnešními cenami není problém pořídit slušné čtyřjádro s kopou paměti, k čemu to ale je, když procesor při běžných aktivitách sotva vytížíte na pár procent? Úzkým hrdlem bývá zpravidla pevný disk – to se vám s OCZ RevoDrive 3 480 GB nestane. Firma sice zkrachovala, RevoDrive je ale stále ještě k dispozici. Berte, dokud jsou!

 


Graf ceny produktu OCZ Revo 3 x2 480GB, RVD3X2-FHPX4-480 poskytuje server Heureka.cz


D-Link DIR-860L

Chytré mobily, notebooky, desktopy, televize, úložiště – to vše dnes potřebuje přístup k internetu, navíc jistě mezi zařízeními sdílíte i vlastní data. Proč se tedy nechat brzdit routerem?

DIR-860L nabídne gigabitový Ethernet, 300  Mb/s spojení přes 802.11n a 867 Mb/s skrz nový standard 802.11ac. To by vám mělo na nějaký ten pátek stačit.

 

 

 


Graf ceny produktu D-Link DIR-860L poskytuje server Heureka.cz


LG IPS235P

Většina z vás do monitoru civí několik hodin denně, ať už z pracovních nebo osobních důvodů, i přesto si s nákupem nikdo moc neláme hlavu. Hlavně ať to má Full HD a aspoň 23 palců, že? Pokud se vám nechce utrácet horentní suma, zkuste alespoň IPS235P s dobře nastavenými barvami z výroby. Tento model určitě potěší i nastavitelností polohy, matricí IPS či pivotem.

 

 

Graf ceny produktu LG IPS235P poskytuje server Heureka.cz


 

Acer S276HL

Opět monitor, ale z trochu jiné kategorie. Mirek Jahoda by mě asi nejspíš umlátil argumenty, proč tento monitor nebrat, ale vzhledem k tomu, že nejsem v dosahu jeho ruky, si to klidně zkusím. Monitor je designově hodně povedený, obraz se mi na první pohled celkem líbil a za 27 palců matrice IPS je to slušná cena. Na filmy to určitě stačí…

 

 

 

Graf ceny produktu Acer S276HL poskytuje server Heureka.cz


 

Acer Aspire S7-191 Aluminum

S7 je prostě sexy. Stojí poměrně dost peněz, ale pořád bude sexy. Design ultrabooků od Aceru se mi líbil už u řady S3 (na kterou se můžete podívat, pokud chcete utratit méně peněz a nevadí vám nižší rozlišení). Konkurence v této kategorii je obrovská a prakticky u každého většího výrobce je na co koukat.

 

 

 

Graf ceny produktu Acer Aspire S7-191-53314G12ass NX.M42EC.002 poskytuje server Heureka.cz


 

 Microsoft Windows 8.1 (FPP)

Dárek, který se jen málokdo koupí pro sebe – licence na operační systém. Po internetu se válí celá hromada různých aktivátorů, které vám ušetří peníze. Ale co svědomí? Software je produkt jako každý jiný, naučte se za něj platit stejně jako za všechno ostatní. Místo OEM verze doporučuji krabicovou, přenositelnou verzi.

 

 

Graf ceny produktu Microsoft Windows 8.1 CZ (WN7-00919) poskytuje server Heureka.cz


 

Pentax DA 18-270mm f/3,5-6,3 ED SDM

Mirek Jahoda mi ve svých tipech vybral možnost nabídnout vám novou zrcadlovku Pentax K-3, která podle dosavadních recenzí vypadá sakra dobře! Jsem sice amatérský fotograf amatér (ta dualita je schválně), pokud vás také nebaví poslouchat věčné hádky Nikon vs. Canon, zvolte třetí stranu. DA 18-270mm se hodí pro všestranné použití, kdy se nechcete zatěžovat bagáží s několika objektivy.

 

Graf ceny produktu Pentax 18-270mm f/3.5-6.3 ED SDM poskytuje server Heureka.cz

MMF24


 

Zopo ZP980

Chtěl jsem do tipů zařadit i nějaký chytrý telefon. Zvažoval jsem Samsung Galaxy S4, ten ale nejspíš každý zná a kdo ho chce, nejspíš ho už i má. Sáhl jsem tedy do temných vod asijských e-shopů a vybral Zopo ZP980. S trochou snahy jej seženete i v českých obchodech, marže je ale celkem vysoká. Internet je ale mocná čarodějka a není problém jej objednat bez pěti dalších marží. Telefon jsem v ruce měl a až na trochu slabší podsvit tlačítek mi snad nic nechybělo.