Hlavní navigace

Targus má první USB 3.0 univerzální dock

29. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Výrobce počítačových skříní a příslušenství Targus přišel s první univerzální dokovací stanicí připojitelnou přes USB 3.0. Oproti starším univerzálům s pomalejším spojením mezi dockem a počítačem tak přináší lepší možnosti vstupů a výstupů, chlubí se například dvěma digitálními video výstupy (DVI-D a HDMI), které mají být schopné poskytovat obraz v rozlišení až 2048 x 1152.

Zařízení má poměrně komplikovaný (a nepříliš originální) název Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station (ACP70US). Kromě dvou video výstupů nabízí také gigabitový Ethernet (LAN), dvojici klasických 3,5mm jacků pro audio, čtyři konektory USB 2.0, dva USB 3.0 a slot na zámek Kensington. Napájení je realizováno pomocí externího adaptéru, ne pouze přes USB, a dva z konektorů USB se dají použít k napájení třeba telefonu i bez připojeného počítače, případně pokud je počítač vypnutý.

 

ICTS24

Doporučená cena v USA je 200 USD, což je v přepočtu na koruny asi 4 000 Kč. Pokud se dock bude prodávat i u nás, cena bude samozřejmě ještě vyšší. Obyčejné dokovací stanice s USB 2.0 se prodávají za ceny okolo dvou tisíc s DPH, nenabízí však zdaleka tolik možností jako tato novinka od Targusu. Pokud tedy máte třeba nový Ultrabook a občas by se vám hodilo více digitálních video výstupů a více konektorů USB, budete zřejmě muset buď zaplatit pěkných pár tisíc, nebo si počkat, až se na trhu objeví více různých modelů.

Zdroj: TZ/Targus.com