Hlavní navigace

Tarifomat.cz je první kalkulačka mobilních tarifů, kterou posvětil ČTÚ

15. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Český telekomunikační úřad už loni na podzim slíbil, že vytvoří kalkulátor tarifů, který pomůže spotřebitelům při výběru toho správného programu a operátora. Nakonec se rozhodl, že pouze bude certifikovat aplikace cizí. Náročným testem ČTÚ prošel jako první Tarifomat.cz.

Služba je zdarma, vhodnou nabídku vybere z necelých tří milionů kombinací. Provozovatelé tvrdí, že 80 % zákazníků může ušetřit až polovinu ceny a že díky Tarifomatu už lidé ušetřili přes čtyři miliony korun.

Tarifomat

Aplikace má velmi přehledné rozhraní a dvě různé záložky: pro podrobnou volbu tarifu a expertní, kde si můžete nastavit i volání ve špičkách, o víkendech nebo podíl volání do jednotlivých sítí. Jen je škoda, že nelze nastavit podrobnější parametry mobilní internetu. Pak by Tarifomat byl takřka dokonalý.

Ještě si dejte pozor na to, že Tarifomat při výpočtu vyžaduje vaše telefonní číslo. V podmínkách, ale i vedle pole jasně píše, proč tomu tak je. Na toto číslo se vám může ozvat firma s neveřejnou nabídkou, která bude výhodnější než ve standardním ceníku. Tarifomat může tyto údaje předávat dále – třeba operátorům. Ale pokud si chcete výpočet pouze vyzkoušet, klidně zadejte číslo z příkladu – 723 123 456. Snad jej tam Tarifomat nezveřejnil pouze se škodolibosti.