Hlavní navigace

Technologická velmoc Finsko představilo vlastní emoji. V hlavní roli je Nokie 3310

8. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finsko se ve světě proslavilo krom vodky a saun také technologickými novinkami. Ze Skandinávie pochází také Nokia nebo herní studio Rovio stojící za mobilním evergreenem Angry Birds. Za posledním zviditelněním však stojí v porovnání s jmenovanými maličkost. I tak je ale finská vláda první na světě, která přímo přispěla do mezinárodního seznamu s piktogramy emojis.

Konkrétně jde o čtveřici emojis, která by měla přímo odkazovat na finské reálie. První tři zahrnující muže a ženu v sauně a Nokia 3310 asi nikoho nepřekvapí. Poslední emoji zobrazující metalového fanouška možná někomu může přijít zvláštní, ale právě Finové a ostatně celá Skandinávie patří k fanouškům té nejtvrdší hudby.

 

Čtveřice byla zařazena na speciální vánoční kalendář a zatím nevíme, kdy se dostane do oficiálního mezinárodního seznamu, který ostatní velké firmy v čele s Applem nebo Googlem používají. Ani to však není zárukou, že se nové emojis v mobilech někdy objeví.

Jestli by vás ale zajímal onen finský vánoční kalendář, najdete jej na této adrese. K dispozici však bude až začátkem prosince a to hned ve třinácti světových jazycích. Čeština mezi nimi však očekávaně není.

Zdroj: The Next Web

Autor článku