Hlavní navigace

Ten Nejtenčí: Adamo XPS oficiálně uveden

6. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejtenčí notebook všech dob byl včera oficiálně představen s kompletními specifikacemi.

Dell plánoval Adamo docela dlouho. Zmínka o notebooku s tolušťkou 9,99 mm nadchla asi mnoho lidí. Inu, Dellu se to povedlo a notebook tenčí než vlas (s přimhouřením oka) je tu s námi oficiálně venku.

V supertenkém notebooku se schovává Core 2 Duo SU9400 na frekvenci 1,4 GHz se č GB RAM a integrovanou GMA 4500M HD. Pevný disk nehledejte, datové úložiště je řešeno pomocí 128GB SSD. Na práci je notebook skvěle použitelný, nějakou hru si taky zahrajete. 13,4" LCD má širokoúhlé rozlišení 1366 x 768.

Hmotnost notebooku je vcelku očekávaných 1,4 kg. Tedy alespoň s menší, 20Wh baterií. S tou výdrž notebooku činí dvě a půl hodiny. Dostupná bude i konfigurace se 40Wh baterkou, se kterou si vystačíte bez adaptéru až pět hodin. Konstrukce je poněkud netradiční, displej notebooku je zanořen do tlustého rámu a vytváří tak jakousi "vanu", do které se ukládá tělo notebooku při složení. Tak bylo možné dosáhnout extrémní tloušťky celého notebooku. Na druhou stranu, notebook je dlouhý a při rozložení je klávesnice silně nakloněná.

Vezměte čtyři Adama XPS, položte je na sebe a máte ThinkPad R500.

Z konektorové výbavy tu najdeme WiFi, Bluetooth 2.1, DisplayPort a dva USB 2.0 porty. Notebook se dodává s Windows 7 Home Premium 64-bit.

MMF24

První nehezkou zprávu na závěr. Americká cena se očekává v hodnotě $1799, v ČR bych očekával minimálně 40 000 Kč. Dá se očekávat vysoká marže, tedy ceny v USA a v ČR se budou pravděpodobně velmi lišit.

Zdroj: TCMagazine