Hlavní navigace

Teso K116: Ultrabook nebo tablet? Nyní můžete mít obojí a bez kompromisů

27. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na trhu už jsme mohli vidět pár ukázek notebooků a Ultraboků s procesory nové generace Ivy Bridge. Co ale, když nevíte, zda-li si pořídit tablet nebo Ultrabook? Nyní si už vybírat nemusíte.

Prodejce Alibaba bude nabízet hybridní Ultrabook, který po vzoru Asusu Transformer vytvořil něco mezi tabletem a klasickým notebookem. Bude se jednat o 11,6" tablet s klávesnicí připojitelnou přes speciální dokovací port. Vzhledově sice připomíná již zmíněný tablet, avšak v tomto případě půjde o čistě Windows platformu a bude se tedy dodávat s novými Windows 8, které jsou uzpůsobeny právě jako systém pro tablety.

O procesoru, který se bude nacházet uvnitř, nejsou téměř žádné informace. Bude se ale jednat o něco z řady Intel Ivy Bridge, k dispozici bude 1 GB, 2 GB nebo 4 GB operační paměti RAM a SSD úložiště s kapacitou od 16 GB (což zní jako chyba, protože na tak malý prostor se snad nevejde ani systém) do 128 GB. Ceny budou příznivé, nejnižší konfigurace bude možné pořídit za 400 USD, vyšší za 600 dolarů.

 

CS24

O datu vydání nejsou momentálně žádné informace, očekáváme však uvedení současně s Windows 8, tedy na konci třetího či na začátku čtvrtého čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: The Verge