Hlavní navigace

Tesoro uvádí mechanickou klávesnici Excalibur s funkcí rollover

29. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značka počítačového příslušenství Tesoro si u nás už jméno udělala. Mezi veřejnost se úspěšně probojovaly klávesnice řady Durandal. Špičku nabídky tvoří model Colada s velmi vysokou cenovkou, ale také špičkovou kvalitou. Všechny modely jsou tradičně prodávány ve čtyřech variantách se spínači Cherry MX Brown, Red, Blue a Black. 

Nový Excalibur přináší modré podsvícení s několika stupni intenzity, technologii N-Key Rollover pro stisknutí libovolného počtu kláves najednou (s USB maximálně 6), 512 kB paměti pro ukládání maker a pogumovaný povrch kláves. Vzhledem k nižší ceně je klávesnice kompletně plastová. Po designové i funkční stránce je velmi jednoduchá, nikde nepřekáží zbytečné makro klávesy a nenajdete ani tlačítka na ovládání multimediálního přehrávače.

 

Tesoro Excalibur se na trhu objeví ve třech variantách se spínači Cherry MX Blue, Brown a Red. Herním nadšencům bude scházet varianta s „tvrdým“ lineárním MX Black. Cena se bude pohybovat nad 2000 Kč, ale není vůbec jisté, kdy klávesnice dorazí do našich krajin. V zahraničí bude dostupná koncem září.

Zdroje: Vortez, Tesoro

Byl pro vás článek přínosný?