Hlavní navigace

Těšte se na konec února: Vyjde Windows 7 RC

15. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Díky německému serveru WinFuture jste si mohli prohlédnout obrázky ze sestavení 7032. Nyní přinášení další zajímavou novinku: Přibližné datum vydání RC verze (Release Candidate – Kandidát na vydání: Funkčně kompletní systém, ve kterém se „jen“ hledají chyby) Windows 7, následníka Windows 7 Beta.

Původně se sice myslelo, že RC přijde až v dubnu, avšak první RC verze byla pravděpodobně nedávno zkompilována a rozeslána vybraným testerům. Předplatitelé TechNetu/MSDN se můžou těšit na 27. února, od kdy se údajně očekává dostupnost zmíněné verze ke stažení. O veřejné verzi nepadlo zatím slovo.

Poslední známé sestavení, číslo 7048, značí rychlý postup práce směrem k RC. Vzhledem k nedávné zvěsti, indikující vydání finálních Windows 7 už v srpnu, by „předčasný“ příchod kandidáta na vydání nebyl ničím zvláštním. Bohužel žádné z těchto informací nejsou oficiálně potvrzené Microsoftem. Stále tedy existuje možnost mnohem pozdějšího vypuštění Release Candidate, stejně jako finální verze.

Aktualizace: Nakonec se tedy ukázalo, že nepotvrzení Microsoftem má svůj důvod a datum je mylné. Na RC si proto ještě nějakou chvíli počkáme.

Zdroj: Neowin