Hlavní navigace

Názor k článku The Document Foundation oslavila první narozeniny od Přemysl Vavroušek - Chrome nijak zvláště nevyužívám, nicméně k oné instalaci...

  • 3. 10. 2011 6:23

    Přemysl Vavroušek (neregistrovaný)

    Chrome nijak zvláště nevyužívám, nicméně k oné instalaci do uživatelovi složky: Je to kvůli tomu, že Chrome je nastaven tak, aby si jej mohli nainstalovat třeba i lidé na firemní počíteče (pokud nevyužívají pokročilá nastavení zabezpečení aplikací). Běžný uživatel bez adminstrátorských oprávnění by Chrome nemohl nanstalovat, protože nemá právo zápisu do složky Program Files, ani systémové větve registru. Naopak do vlastní větve registru a osobní složky má právo zápisu vždy, takže k instalaci do této složky netřeba administrátorských oprávnění. Ostatně instalací do vlastní složky jde často instalvat i jiný software bez Admin práv, pokud vyloženě nevyžaduje přístup do systémové větve registru.
    Pokud je mi známo, tak by měl být k dispozici i instalační balíček Chrome, který se běžně instaluje do Program Files a pracuje jako klasická aplikace - ovšem tam už mohou být třeba problémy s automatickou aktualizací u ne-admin uživatelů (Na XP trpěl podobnou nemožností automatické aktualizace u non-admin účtu dříve Firefox) - nicméně tuším že Google Updater se tam pak instaluje ne jako aplikace, ale jako služba, takže dokáže aktualizovat i na účtech bez admin práv.