Hlavní navigace

Tip na neděli: The Room, jeden z nejhorších filmů, je zdarma na YouTubu

23. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Na YouTube film nahrál sám autor. Proč byste se měli podívat na špatný film? Některá díla jsou tak špatná, že jsou zajímavá právě tím. A edukativní důvody nejsou špatné důvody.

Plánujete neděli zakončit líně? Kdybyste si chtěli před spaním pustit nějaký film a ideálně se u toho ukájet tím, že ho jako moderní člověk využívající zázraky techniky sledujete z YouTubu a navíc vás to nestojí ani korunu, pusťte si The Room z roku 2003. Je zdarma, Česko tentokrát do kouta neposílá ani geoblokační filtr. Shlédnutí navíc považujte za poučný zážitek. Film do populární videoslužby před dvěma dny ">nahrál sám autor Tommy Wiseau. Jedná se přitom o první uvedení snímku na digitálních streamovacích službách. Wiseau romantické drama o milostném trojúhelníku nejen režíroval, ale také produkoval, napsal a zahrál si v něm jednu z hlavních rolí. The Room je zajímavý především z důvodu, že bývá označovaný za jeden z nejhorších filmů všech dob.

Poučte se zdarma na YouTubu

Mohou za to herecké výkony a hromadění nesouvislých podzápletek bez uzavření. Film se skutečně odehrává v jedné místnosti (plus minus), přičemž podle režiséra název odkazuje na potenciál místnosti, kde se mohou odehrávat jak dobré, tak špatné věci. Zatímco převažuje názor, že v tomto případě šlo o veskrze nezručnou záležitost, pro určitou skupinu lidí film představuje kult právě pro příliš viditelné nedostatky.

KL24

Greg Sestero, jeden z herců v The Room, v roce 2013 spolunapsal knihu o tom, jak film vznikal. Loni pak byla do kin vypuštěna její adaptace s názvem The Disaster Artist. Zahráli si v něm bratří James a Dave Franco nebo Seth Rogen ve vedlejší roli. The Room je dílo, na které teoreticky není proč vzpomínat, ale v populární kultuře díky své podivnosti a příběhům z natáčení stále žije. Film se teď dokonce hraje v amerických kinech.

Mimochodem, na YouTube zatím značně převažují palce nahoru (22 tisíc versus 149 v době psaní článku).

Byl pro vás článek přínosný?