Hlavní navigace

The Tunnel: film si odbude premiéru zdarma na BitTorrentu místo kin

18. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za dva měsíce se do distribuce dostane nový hororový snímek The Tunnel. Australský film chce veřejnosti nabídnout slavné studio Paramount Pictures nikoliv prostřednictvím kinosálů, ale přes síť BitTorrent. A ještě k tomu zdarma.

Snímek vznikal v produkci malého studia Transmission Films. Její zástupce, Enzo Tedeschi na to: „Od prvního dne tvrdíme, že nepodporujeme ani neoslavujeme pirátství. Místo toho se snažíme rozumně využít peer-to-peer distribuci, což je naší mezinárodní strategií.“

" width="500" frameborder="0" height="311">

P2P může být vhodný distribučním kanálem i pro velké hollywoodské filmy, ale určitě nelze čekat jejich bezplatnou premiéru. Ale dodat film v den příchodu do kin také do internetové nabídky za poplatek, to je vlhkým snem všech fanoušků. Na blockbuster by i tak zašli na velké vlákno a mohutný zvuk, ale nezávislý uplakaný film o dvou malomocných černoušcích by snesl i počítačový monitor či televizor.

V případě neznámého „tunelu“ je BitTorrent spíše formou reklamy (všichni o tom napíšou a budou se zajímat) než nahrazením kin. Film totiž ve stejný den míří rovnou na DVD. I tak se jedná o odvážný pokus v rámci produkce s nějakými komerčními ambicemi.

KL24

The Tunnel má premiéru 19. května a ještě o něm určitě uslyšíme.

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?