Hlavní navigace

The Witcher: Enhanced Edition je teď zdarma. Jak jej získat?

Sdílet

Zdroj: Redakce

První díl dobrodružství Geralta z Rivie si teď můžete stáhnout zdarma. Přestože je první Zaklínač již 11 let starou hrou a v posledních letech se pravidelně objevuje ve slevových akcích za jedno euro, přece jen vám mohla tahle pecka uniknout. Na GOGu teď ale můžete získat The Witcher: Enhanced Edition zadarmo. Cesta jen k tomu trochu složitější:

  1. Nejdříve si musíte stáhnout bezplatnou karetní hru Gwent.
  2. Na stránce gog.com pak kliknete na Get It Free. Tím se přihlásíte k odběru zaklínačského zpravodaje, za což získáte jeden balíček pěti karet do Gwentu a zároveň slevu na prvního Witchera.
  3. Web vás přesměruje na stránku Witchera, kde bude místo standardní ceny 8,09 eura uvedeno Free.

Má ještě dnes smysl si původní hru zahrát? Rozhodně. Osobně jsem nikdy nebyl fanoušek fantasy ani RPG, takže mě knižní i herní sága Zaklínače míjela. Té herní jsem dal šanci až letos coby rozcvičku před Kingdom Come (který jsem nakonec kvůli slabém PC nedohrál). A uchvátila mě.

CS24

Jednička samozřejmě hodně zestárla. Grafika vás neurazí, na herních mechanikách a pojetí jsou už ty roky znát. Dojem kazí spousta repetetivních úkolů a neustálé chození tam a zpět. Také ovládání bylo hodně svérázné. Při boji musíte pomocí tlačítek kombinovat tři různé styly boje u dvou mečů současně, kliknutí pro úder musíte přesně časovat apod. Zapomeňte na otevřený svět a rychlé cestování.

Pořád ale dostanete výborný příběh s dobře napsanými postavami a prostředím výrazně se lišícím od běžné západní produkce. Pro někoho může být lákavý i český dabing (je to možná nejukecanější česky namluvená hra), byť ten anglický je lépe zahraný a polský stylovější.