Hlavní navigace

Thermaltake Frio Extreme: dejte přehřívání sbohem

6. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letní vedra se neúprosně blíží, chladíte kvalitně? Thermaltake Frio Extreme již svým jménem (frio = chladný, extreme snad nemusím překládat) působí jako kladivo na vysoké provozní teploty vašeho procesoru. Aby také ne, jeho výrobce se ve specifikacích chlubí schopností uchladit až 250W obludy – je-li toto tvrzení pravdivé, Frio Extreme je rázem jedním z nejlepších vzduchových chladičů na trhu.

Konstrukčně si nelze nevšimnout podobnosti např. s chladičem Noctua NH-D14, i Thermaltake vsadil na koncept dvou věží. Mezi nimi nalezneme dva 14cm ventilátory, jejich rychlost otáčení je možné manuálně nastavit na hodnoty v intervalu 1200-1800 ot./min. Plánujete-li chladit opravdu důkladně, můžete osadit ještě třetí větráček. Rozvedení tepla do rozměrného žebrování pak zaobstará šestice 6mm heat-pipe trubiček.

Kompatibilita se stávajícími paticemi je příkladná, chladič si užijete na platformách Intel LGA 1366, LGA 1155, LGA 1156, LGA 775 a AMD AM2, AM2+ a AM3. Cenu ani dostupnost bohužel neznáme, i tak si ale jistě fajnšmekři rádi počkají na příchod (podle všeho) opravdu kvalitního produktu. V komentářích můžete tipovat váhu s osazenou trojicí ventilátorů.

Zdroj: Thermaltake