Hlavní navigace

Thermaltake nechce zůstat pozadu a představil zajímavou mini ITX skříň

2. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Obliba PC sestav založených na základních deskách formátu mini ITX neustále roste. Tuto skutečnost si dobře uvědomují výrobci počítačových skříní, kteří v poslední době představují velké množství malých skříní. Pozadu nesmí zůstat ani Thermaltake, který nyní představil novou skříň s označením Core V1.

Thermaltake Core V1

Novinka měří 316 × 276 × 260 mm, hmotnost výrobce bohužel neuvádí. Vnitřní prostor je rozdělen na dvě samostatná patra, podobně jako oblíbený Bitfenix Prodigy. Spodní část je vyhrazena pro napájecí zdroj formátu ATX. I po osazení zdroje zbyde vpředu dostatek místa pro uložení nepotřebné kabeláže.

Do horního patra lze nainstalovat základní desku formátu mini ITX. Pro grafickou kartu jsou k dispozici dva sloty, maximální délka karty může být až 285 mm. Pevné disky se instalují poněkud netradičně do prostoru u pravé bočnice. Celkově Core V1 pojme dva 3,5" a dva 2,5" disky.

Nasávání studeného vzduchu do interiéru má na starosti dodávaný 200mm ventilátor osazený vpředu skříně. Na opačném konci jsou dvě pozice pro 80mm ventilátory. Chladič procesoru může být vysoký 140 mm. Obě bočnice i přední panel jsou perforovány, takže by s chlazením neměl být problém. Horní strana je prosklená, budete tedy moci neustále obdivovat svůj hardware

Rozšiřující konektory mají své místo na levém boku. K dispozici budete mít dva konektory USB 3.0 a konektory pro audio. V jejich blízkosti jsou tlačítka pro zapnutí a reset PC. Nechybí ani indikační LED.

KL24

Thermaltake Core V1 by se měla dostat na trh v následujících týdnech. Cenu zatím neznáme, očekáváme, že se bude pohybovat zhruba kolem 1800 Kč.

Zdroj: Thermaltake

Byl pro vás článek přínosný?