Hlavní navigace

ThinkPad W700 - brutální mašina

12. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo to s ThinkPady řady W myslí opravdu vážně. Dnes byl představen model W700, který rozšiřuje nejvýkonnější profesionální ThinkPady o 17" verzi. Novinka bude unikátní mezi ThinkPady i celkově v mnoha směrech.

Obrovské rozměry a 17" displej nejsou nic nezvyklého, ale čtyřjádrový procesor Core 2 Extreme a kapacita paměti až do 8 GB již něco znamenají. ThinkPad W700 může mít dvojici pevných disků zapojených v RAID 0 nebo 1, třetí disk si můžete přidat do pozice UltraBay, kterou běžně okupuje optická mechanika - v tomto případě Blu-Ray vypalovačka.

TIP: Menšího bratříčka - W500vku jsme již vyzkoušeli

Displej může mít rozlišení 1 440 × 900 bodů pro konzervativnější uživatele nebo extrémní WUXGA 1 920 × 1 200 bodů s vysokým jasem a širokým barevným gamutem. O zobrazení se bude starat profesionální Nvidia Quadro FX 2700M nebo 3700M v MXM provedení (teoretická šance na budoucí výměnu). Aby toho nebylo málo, tak displej si ThinkPad W700 bude umět sám nekalibrovat za pomoci integrovaného zařízení na bázi Pantone X-Rite se software HueyPRO.


Kalibrace zabere pouhých 55 sekund

TIP: Galerie fotografií na engadget.com

Grafici ocení i další specialitku výbavy - integrovaný tablet. Napravo od touchpadu je aktivní plocha tabletu od firmy Wacom. Její přesný rozměr ani parametry zatím nejsou známé - předpokládáme velkou podobnost s modelem Intuos3 A6 Wide. Nelze předpokládat, že integrovaný tablet bude stejně dobrý a ergonomický jako jeho externí bratříčkové, přesto jde o významnou a vítanou inovaci.

Největší ThinkPad bude dostupný v průběhu září za cenu od 3 000 dolarů (48 500 Kč bez DPH).

MMF24

Zdroj: TZ Lenovo, notebooks.com, laptopmag.com, engadget.com