Hlavní navigace

ThinkPad X1 bude dostupný během léta

23. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Notebook ThinkPad X1, který představila společnost Lenovo, v sobě kombinuje tenký a lehký design s dlouho výdrží běhu na baterie. O tomto notebooku jsme psali nedávno v této novince, nyní Lenovo oznámilo, kdy bude přístroj dostupný také na českém trhu.

Ultratenký černý notebook ThinkPad X1 s tloušťkou 16 - 21 mm patří mezi nejtenčí notebooky v řadě ThinkPad. Přístroj má hmotnost od 1,71 kg, po otevření notebooku se ukáže displej 13,3palcový displej. Byla také modernizována klávesnice - uživatelé mohou poprvé využít podsvícení, klaviatura je také, stejně jako u ostatních notebooků ThinkPad, voděodolná.

ThinkPad X1

ThinkPad X1 je možné díky funkci Rapid Charge po připojení adaptéru nabít na 80 procent plné kapacity za 30 minut. V případě, že notebook je vybavený externí baterií, je možné dosáhnout výdrže na baterie až 10 hodin.

Notebooky ThinkPad X1 jsou vybaveny procesory Intel Core druhé generace se standardním napětím, přináší tedy výkon jako 14" a 15" notebooky. Zařízení je vybaveno pamětí s kapacitou až 8 GB DDR3 SDRAM, až 160 GB SSD, grafikou Intel HD. Další zařízení lze připojit prostřednictvím USB portů (včetně jednoho USB 3.0), eSATA a mini Display Port.

ThinkPad X1

MMF24

Notebook ThinkPad X1 bude k dispozici v České republice v průběhu léta. Jeho cena zatím není stanovena.

Zdroj: TZ Lenovo