Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Threadripper a Ryzen 3 oficiálně. Highend vyjde začátkem srpna, Ryzen 3 za 13 dní. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 14. 7. 2017 17:26

    del42sa (neregistrovaný)

    pravdou je, že jde o poměrně zásadní zásah do GCN architektury a tak skutečně může být s drivery potíž. Bez ohledu na tento fakt je poměrně evidentní jedna věc. Polaris i Vega jsou posunuté hodně za limity optimálních frekvencí pro oba čipy o čemž svědčí vysoká spotřeba a téměř žádný OC potenciál. AMD evidetně nepočítalo s tak vysokými takty u Pascalu a proto se znaží z těch čipů vyždímat co nejvíce výkonu. Nicméně právě tento fakt nedává velkou naději v nějaký významný boost pomocí těch správných "herních driverů" protože kdyby tam byl takový potenciál, AMD by nehnala ty čipy takhle na krev.

    Je to velká škoda, protože na papíře ten čip vypadal zajímavě a samozřejmě i všechna ta vylepšení jsou do budoucnosti potřebná a důležitá. Snad alespoň dá ten čip nebo některé jeho featury základ nějakému budoucím GPU, které z RTG udělá zase důstojného soupeře Nvidie.